De twee stage dagen! - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Veerle Hirdes - WaarBenJij.nu De twee stage dagen! - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Veerle Hirdes - WaarBenJij.nu

De twee stage dagen!

Door: Veerle

Blijf op de hoogte en volg Veerle

16 September 2009 | Nederland, Amsterdam

Bon tardi!

Nou, mijn eerste twee stagedagen zitten erop!
Maandag gingen Rowan en ik met de bus naar stage. Het was even zoeken, maar uiteindelijk gevonden!
Mama en Paul, jullie hadden gelijk! Het is een leuk stukje grond! Er lopen drie geiten en twee schapen. Ik weet alleen Chocolate nog, hij is compleet bruin! Heel lief. En een geit, Benzy of zoiets, is heel aanhankelijk. Hij gaat zelfs bij een begeleidster op schoot zitten. Heel lief.

Anyway; op de foto’s op hyves zie je ze. Ook de paarden heb ik gefotografeerd. De meesten zijn koppig, en niet voor beginners. Daarom gebruiken ze voor de kinderen meestal ook de rustigere paarden. Er is er eentje bij, die wel koppig is en niet stil kan staan, maar bij kinderen is ze super lief!
De namen zijn best ingewikkeld, vind ik. Ik weet Leah nog, maar de rest…?
We mogen ook paardrijden, wanneer de kinderen er niet zijn. Super cool! We hebben zelfs een papagaai!

Nou, verder, we hebben kennis gemaakt met een andere stagiaire en vier andere begeleidsters. Ze dachten eerst dat Rowan een jongen was. Haha, helaas!
We hebben afspraken gemaakt dat Rowan en ik eerst tot woensdag gaan meekijken. Daarna krijgen we onze eigen domein. Een bij de paarden met een begeleidster en de ander bij de boerderij (bij de geiten en zo) met onze stage begeleidster. Super gaaf!

Anyway; vandaag (dinsdag) een beetje verder gekeken en we hebben het rustig gehad vandaag. Morgen een vergadering, waarin Rowan en ik iets over onszelf mogen vertellen. Ik heb nog steeds niet verteld dat ik slecht hoor, dat moet ik niet vergeten te vertellen morgen!
*Prent het in haar geheugen.*
Een aantal agenda punten, maar die ga ik zo wel bestuderen.
Oh mama, alvast bedankt voor het opsturen van mijn stageboek! Ik was er heilig van overtuigd dat ik hem in mijn koffer had gedaan, maar blijkbaar niet…

Anyway; de kinderen zijn even wennen. Sommigen kunnen Engels en Nederlands, anderen alleen maar Papiaments. Het is gewoon een kwestie van goed luisteren en even zo’n boekje kopen. Anders bestaat internet ook nog om dingen op te zoeken!
Komt helemaal goed. Whoo, straks ben ik drietalig!
Ghehehe.

Maar goed, René gaat nu eten maken, dus ik zet deze blog op internet.
Mama, mijn zonnebril heeft een barst in het glas. Whéé, weer een zonnebril weg. Dus moet maar weer een nieuwe kopen!

*Zucht*

Ayo! Love and miss you all!
Xxxxxxx

• 16 September 2009 - 09:19

Mams:

super dat de stage leuk is, geweldig. nou ga maar snel een boek kopen dan is voor jezelf ook fijn. en de kinderen kunnen jou ook veel leren.
    bril ja waarom verbaasd me dat niets hahahaha.
    geniet en val niet van de knol.
    xxxxxxxxxxxxxxx

• 16 September 2009 - 11:43

Sasss :D:

yeeuuuw vet cool :D
    hahaaha die beesten echt te grappig XD vergeet de kinderen vooral niet!:P
    okee is papiaments niet zo'n dialect van nederlands ofzoiets? of is het een heeel andere taal? en spreek je dat ook een beetje?

njah veel plezier vandaag/morgen enzzzz :D

xxxxxxxx

• 16 September 2009 - 17:13

Riann:

heey moppiejj

klinkt allemaal weer erg spannend!
    krijg de indruk dat je het allemaal wel bevalt!
    al paard gereden? grrr dat wil is ook ;) :P
    maar jaa!
    weetje ergens verbaasd het me niet zo dat je je zonnebril kapot hebt :P hihiih lomperikjee (H)
    nou wijffie enjoy it all!!

Dikke Kus rianne
    xxxxxxxxxxxxxx
    mis je :'(

• 16 September 2009 - 17:55

Daf :D:

eey sgatje...
    ik ben blij dat je stage zo goed bevalt...leuk dat ze paarden al hebben....ik lees dat je het goed naar je zin hebt daar ben ik erg blij mee.
    ja tuurlijk veerle sloop het maar weer:P haahah
    ik hoorde van papa dat je vrijdag op skype komt als het mijn lukt zorg ik er ook voor dat ik online ben....nou meid succes morgen en vrijdag op je stage.... en dan heb je even lekker weekend...

liefs daf xxx hvj heel veel
    ík mis je wel (K)